Test de orientare politica

Aplicatie realizata cu sprijinul Asociatiei Pro Democratia.

Ce orientare politica ai?

Raspunde celor 20 de intrebari ale testului de orientare politica. La final, afla care dintre ideologii iti este mai apropiata. Testul te va ajuta sa iei o decizie mai buna inainte sa intri in cabina de vot pe 9 decembrie.

1. A impune unei fiinţe umane o acţiune pe care nu intenţionează să o realizeze şi care este împotriva voinţei sale reprezintă o variantă contemporană a sclaviei.


>>

2. Efectuarea serviciului militar trebuie să fie voluntară.


>>

3. Adulţilor nu li se poate interzice să vizioneze sau să citească orice le place, conform propriilor judecăţi morale, fără nicio cenzură, fie că operele sunt sau nu conforme cu opiniile curente în ceea ce privește religia, rasa, politica sau sexualitatea.


>>

4. Oricine are dreptul să înființeze un post de radio, televiziune sau un ziar, în scopuri comerciale sau asociative, fără nicio licenţă sau autorizaţie din parte puterilor publice.


>>

5. Drogurile ucid. La fel ca multe alte activităţi umane. Şi, în niciun caz nu se va reduce consumul de droguri interzicându-le şi facilitând circulaţia lor clandestină. Orice adult, câtă vreme are dreptul de a decide soarta altora prin votul său poate fi considerat matur pentru a decide propria soartă. În consecinţă, orice adult trebuie să poată în mod liber să producă, să vândă sau să consume orice doreşte, fie că e vorba de tutun, alcool, sau orice alte droguri.


>>

6. Oricine are dreptul să locuiască și să lucreze, fără nicio formalitate, într-o țară străină în care găseşte de lucru.


>>

7. Căsătoria este rezultatul unui acord privat. În aceste condiţii nu ar trebui reglementată prin norme speciale, persoanele implicate fiind singurele care pot decide forma juridică a acestei uniuni, tipul de educaţie oferită copiilor, precum si modul contractual de împărţire a bunurilor în timpul şi după căsătorie.


>>

8. Adulţii trebuie să decidă liber atât asupra vieţii, cât şi asupra morţii lor. Nicio autoritate nu poate interzice unui cetățean sau familiei lui, în cazul în care nu mai este apt pentru această decizie, să poate recurge la moartea asistată.


>>

9. Orice femeie trebuie să aibă dreptul de a decide asupra propriului corp. Nicio autoritate civilă sau privată nu poate impune unei femei să nască împotriva voinţei sale.


>>

10. Un obiect, chiar şi cele mai preţioase opere de artă, aparţine celui ce l-a realizat sau, după caz, celui ce l-a cumpărat sau l-a primit cadou. Orice formă de a impune în numele „patrimoniului naţional” limitarea acestui drept de proprietate asupra unui bun cultural prin interzicerea vânzării sau exportării sale este un abuz..


>>

11. Nimănui nu i se poate interzice să lucreze oricând vrea (ziua, noaptea, duminica, în timpul sărbătorilor religioase sau legale) dacă consimte liber la aceasta.


>>

12. Constituţia proclamă egalitatea cetăţenilor în faţa legii. În consecinţă, puterile publice nu trebuie să legifereze privilegiind sau defavorizând anumite categorii de cetăţeni (subvenţii pentru fermieri sau pentru anumite industrii, categorii de personal cu statut special, cote rezervate tinerilor, minorităţilor sau femeilor etc.).


>>

13. Nu există "profituri exagerate". Oricine are dreptul să aibă profituri sau salarii foarte mari, atâtA vreme cât nu fură de la nimeni, și să își gestioneze banii cum dorește, fără intervenția autorităţilOR publice.


>>

14. Dacă părţile sunt de acord asupra preţului pentru cumpărarea sau închirierea unui produs, a unui imobil sau serviciu puterile publice nu ar trebui să intervină asupra preţului sau a tranzacţiei în sine.


>>

15. Oricine trebuie să aibă dreptul de a construi, modifica sau distruge propria sa casă fără nicio restricţie, în condiţiile existenţei unui acord prealabil cu vecinii.


>>

16. Orice persoană are dreptul de a cumpăra produsele şi serviciile pe care le doreşte. Orice reglementări protecţioniste sau interziceri vamale din partea statului sunt inoportune.


>>

17. Nedreptatea moştenirii constă în faptul că autorul unui testament nu poate să își exercite libera preferinţă, căci statul îşi rezervă dreptul de a interveni în favoarea tuturor moştenitorilor "legali".


>>

18. Furtul constă în a lua altuia cu forţa ceva ce îi aparţine. Impozitul este un abuz împotriva proprietăţii private şi a muncii cinstite şi poate fi comparat cu un furt.


>>

19. "Dreptatea socială" este realizabilă simplu doar câtă vreme distribuţia bogăţiilor se confundă cu producţia lor. Cei ce au cumpărat produsele Microsoft sau discul "Like a virgin" şi care au contribuit astfel la edificarea averilor lui Bill Gates sau a Madonnei nu se pot plânge de nedreptate socială în raport cu bogăţia acestora.


>>

20. Birocraţia creşte fără încetare. Singura frână în oprirea ei este reducerea resurselor statului. Cei ce practică evaziunea fiscală şi economia subterană sunt adevăraţii binefăcători ai ţării pentru că privează birocraţia de mijloacele de a pune în aplicare noi reglementări arbitrare.


Vezi rezultat

Rezultat Test


Copyright ©2012. Digi24
^ Inapoi sus